Дна нема?! В добавок до Венедіктової, Банкова проштовхує в ГПУ прокурора який збив на смерть дитину і підкупив свідків

Uncategorized

З призначенням Ірини Венедіктової на посаду Генерального прокурора України активізувалися різні політичні та економічні групи, які прагнуть поставити «своїх» людей на високі посади у цьому відомстві з метою захисту своїх інтересів та впливу на ситуацію в країні в цілому. За відсутності нормальних кандидатур доходить до того, що ці «еліти» просувають не те щоб «не зовсім» професійних осіб, а й при тому ще фігурантів не одного десятка корупційних скандалів та, навіть, фігурантів загально кримінальних справ, незважаючи на суспільний резонанс та просто сміхотворність таких дій.

Яскравим прикладом таких дій є новий кандидат на посаду заступника Генерального прокурора Олег Кіпер. За часів президенства Януковича Кіпер займав дуже «солодку» на той час посаду заступника слідчого управління ГПУ, однак після Революції гідності був звільнений з лав прокуратури у зв’язку з люстрацією. Після того, Кіпер формально займався адвокатською діяльністю та навіть балотувався до Одеської міської ради у 2015 році, однак, невдало.

Загрузка...

У той час Олег Кіпер зосередив свої зусилля на розвитку спільного бізнесу зі своїм кумом – на той час співробітником Генеральної прокуратури Сергієм Кізем, який, у свою чергу, кришував цей бізнес. Останній взагалі не приховував свій зв’язок з Кіпером і навіть вказував його у своїй електронній декларації як володільця автомобілю БМВ, яким він користується. Такий розподіл ролей всіх влаштовував, а тому Олег Кіпер не намагався повернутися до органів прокуратури.

Однак, після відставки Генерального прокурора Юрія Луценка і коли стало зрозуміло, що план по призначенню його протеже, а на той час заступника Генерального прокурора Сергія Кізя на його місце, не спрацьовує, ситуація змінилася. Олег Кіпер подав до адміністративного суду позов щодо поновлення його на посаді у Генеральній прокуратурі України та визнання процедури його люстрації незаконною. І, на здивування громадськості, окружний адміністративний суд м. Києва задовольнив його позов.

Тепер різні групи впливу проштовхують на посаду заступника Генерального прокурора України цього недолюстрованого корупціонера. І нікого не турбує, що це бізнес партнер Кізя, залежного не тільки від колишнього шефа Юрія Луценка, а ще й від колишнього голови офісу Президента Андрія Богдана, з яким він познайомився під час розслідування кримінальної справи щодо «Приватбанку». І це далеко не весь список.

Однак, це все не все, окрім свого корупційного минулого, Кіпер має ще й кримінальне. У серпні 2010 року він на власному автомобілі збив на смерть дитину на трасі Київ-Одеса. Кіперу довелось використати всі наявні в нього зв’язки та підкупити свідків та експертів щоб закрити кримінальну справу у відношенні нього. Навіть батьки загиблої дитини відмовилися від всіх претензій до Кіпера.

Невже про це все не знає нинішній Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова, яка з трибуни Верховної ради давала слово, що зробить прокуратуру суперефективним органом по боротьбі зі злочинністю.

Утім, нові можливості, що відкриваються для колись люстрованого прокурора Кіпера – не випадковість. Лобіює його на цю посаду не будь- хто, а керівник Офіса Президента Андрій Єрмак, у якого Кіпер станом на 23 березня 2020- го року офіційно працює позаштатним радником (цю інформацію підтвердили у Департаменті персоналу ОП на запит одного з інтернет–ЗМІ).

Тобто людина, яку звільнили з органів прокуратури, яка має кримінальне минуле, сьогодні офіційно є у переліку осіб, що надають консультації найвищим посадовим особам держави і навіть претендує знову повернутися до лав прокуратури.

Loading...

Такі призначення — це початок кінця прокуратури як правоохоронного органу в цілому і її нинішнього керівника як особи, яка буде нести відповідальність за роботу органу в цілому та дії таких своїх підлеглих.

Джерело

Loading...