Зустрічайте! Уряд планує, за рахунок бюджету, евакуювати з різних країн ще 9 тисяч українців

Uncategorized

Міністерство інфраструктури України планує призначити низку евакуаційних рейсів для українців, які застрягли за кордоном під час пандемії коронавірусу. Про це повідомив міністр Владислав Криклій, передає Інтерфакс-Україна.

«Почнемо з Ізраїлю, тому що там найгостріше стоїть візове питання. Потім США, де в наших людей також закінчуються туристичні візи. Далі Балі, Індонезія, Таїланд. У Європі також є кілька країн, з яких унаслідок закриття проїзду всередині Шенгенської зони нам доведеться вивозити людей літаками», – говорить Владислав Криклій.

Загрузка...

Також планується забрати українців з Італії та Іспанії. Усі, хто повернеться в Україну, повинні будуть пройти обов’язкову 14-денну обсервацію.

За словами міністра, через систему МЗС «Друг» зареєструвалися понад 9 тис. громадян, які бажають повернутися в Україну.

Евакуаційні маршрути почнуть виконувати орієнтовно за тиждень. Як пише РБК-Україна з посиланням на МЗС, 9 тисяч українців мають повернутись з-за кордону до 12 травня.

Додамо, завтра Кабмін розгляне постанову про продовження в Україні карантину до 12 травня.

Міністерство інфраструктури протягом місяця має виділити фіндопомогу авіакомпаніям SkyUp, МАУ, Windrose і Azur Air Ukraine за виконання евакуаційних рейсів.

Джерело

Loading...