Це ще одна брехня, котру нам нав’язують. Це цинічна маніпуляція емоціями людей з метою відволікання уваги…, — Шишкін

Uncategorized

Віктор Шишкін
Фейк №2, котрий людям безупинно втовкмачують маніпулятори — теза про вищість права окремих пайовиків на землю над загальнонародним правом та ніби то про незаконність його обмеження.

Це ще одна брехня, котру нам нав’язують. Стараючись при цьому використати образ нещасних бідних бабусь, у яких є пай, але нема грошей на ліки — бо вона той пай не може продати.

Загрузка...

Це цинічна маніпуляція емоціями людей з метою відволікання уваги від правової суті даного питання та засадничих основ Національних Інтересів.

Саме Національні Інтереси всього Українського Народу мають безумовний та панівний найвищий пріоритет над усіма приватними чи колективними інтересами та правами.

Політичне рішення 90-х про розподіл усього державного майна між громадянами обґрунтовувалося простою тезою про те, що це майно було ними створене. У такий спосіб були проведені ваучерна приватизація промислових підприємств і розпаювання майна колгоспів.

Слід згадати, що члени колгоспів окремо одержали майновий пай і окремо — земельний. Перший стосувався рукотворного майна колгоспів (корівників, свинарників, тракторних бригад, госпдворів та ін.) і, таким чином, є еквівалентом ваучерів для міських жителів.

А розпаювання земель не має навіть вищевказаного слабкого обґрунтування про створення колгоспниками своєю працею майна.

Слід сказати, що землі під промисловими підприємствами не були безоплатно приватизовані, що логічно.

Тож члени колгоспу одержали у власність як те, що було створено працею (їх і предків), так і те, що не було ними створене. Понад те, ми пам’ятаємо, що в колгоспів земля опинилася внаслідок її експропріації у законних власників, нащадкам яких землю ніхто повернути не запропонував.

Loading...

Коли заходить мова ніби то про несправедливість обмеження права розпоряджатися безоплатно отриманими землями, слід згадати, що майже всі пайовики добровільно, за заявою, одержали у власність землі вже з таким обмеженням, знаючи про нього.

Про це згадує й ЄСПЛ у своєму рішенні.

Право на безоплатно отриману землю членами колгоспів ніяк не може бути переважним над правом нащадків людей, у яких цю землю експропріювали внаслідок колективізації і яким її не повернули. Тому не може бути жодної мови про свавільний продаж земельних паїв громадянами тим покупцям, хто більше їм заплатить. Земля ні при яких умовах не може потрапити у власність чи розпорядження не українців.

А для реалізаціїї обмеженого Конституцією України права громадян розпоряджатись їхніми паями урядовці ПОВИННІ повернути землі у державну власність з виплатою справедливої вартості громадянину.

Olga Suprunenko

Редакція може не поділяти думки авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.

Будь-який передрук матеріалів з сайту може здійснюватись лише при наявності посилання на puer-press.org.ua, а також на сам матеріал!

Все буде Україна!

Loading...

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *