Путіну кінець! Це просто неймовірно! Саудити зробили це!

Uncategorized

Це просто неймовірно! Саудити зробили мій день!

Саудівська Аравія запропонувала Європі і Азії три місяці не платити за нафту 😉

Загрузка...

Саудівська Аравія продовжує посилювати демпінг на нафтових ринках Європи і Азії, видавлюючи звідтіля російських постачальників.

Крім рекордних знижок, що досягають 10 — 11 доларів до ціни Brent, державна нафтова компанія королівства Саудівської Аравії пропонує клієнтам безпрецедентну відстрочку платежів на 90 днів.

Відкладені платежі будуть оформлятися через нафтовидобувну корпорацію Saudi Aramco та саудівський національний банк — Arab National Bank — і його філії.

У понеділок компанія Saudi Aramcо опублікувала лист цін на травень:

Loading...

На ключовому для саудитів, азіатському ринку марка Arab Super Light подешевшає на 5,5 долара і вперше в історії буде продаватися з дисконтом 3,65 долара до ціни бенчмарки Oman / Dubai.

Сорт Arab Extra Light подешевшає на 4,3 долара, Arab Light — на 4,2 долара, важкі сорти Arab Medium і Arab Heavy стануть дешевшими на 3,35 і 2,95 долара.

Для Північно-Західної Європи залишиться знижка на 10,25 долара до Dated Brent на поставки сорти Arab Light, що дає фактичну ціну 10,63 долара за бочку. Ціна надлегкої нафти Arab Extra Light знизиться на 80 центів — до 8,9 долара за барель.

Думаю, що ця вістка є втішною не лише для мене, але і для володарів Кремля… Для кого вона, власне, і призначена.

Rostyslav Demchuk

Loading...