30% населення України має імунітет проти коронавірусної інфекції, — біолог (ВІДЕО)

Uncategorized

30% населення України має імунітет проти коронавірусної інфекції.

«Більше половини населення хворіє на коронавірусну інфекцію безсимптомно. 80% населення взагалі не відчуває або в легкій формі переносить її», – заявила в ефірі ObozTV кандидатка біологічних наук Надія Жолобак.

Загрузка...

Як пояснила біологиня, «коронавірусу в довкіллі дуже багато», і штам коронавірусу COVID-19 «має певну перехресну активність». «Антитіла, які є в організмі на інші коронавіруси, можуть давати часткову перехресну реакцію і з цим вірусом, таким чином захищаючи нас від нового штаму коронавірусу».

«Література минулого століття говорить про те, що у 80% населення, у всякому разі колишнього Радянського Союзу, були антитіла на коронавірус. Тому сприйнятливість до цієї інфекції не така страшна, як про це кажуть», – запевнила вона.

За її словами, наразі «відбувається формування популяційного колективного імунітету». При цьому «чим довше буде карантин, тим довше формуватиметься колективний імунітет», – зазначила вчена.

Loading...

Джерело

Редакція може не поділяти думки авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.

Будь-який передрук матеріалів з сайту може здійснюватись лише при наявності посилання на puer-press.org.ua, а також на сам матеріал!

Все буде Україна!

Loading...