Подякуєм Зеленському! Вона працює! І вишенька на торті… Українці в ш0ці

Uncategorized

Очільниця Офісу Генпрокурора Ірина Венедіктова дала велике інтерв’ю Українській правді. Стисло про кілька ключових тез.

🔘 Портнов. Спілкуємось, бо він медійно потужна людина, в нього дуже багато людей, які підтримують його ідеї 🤮

Загрузка...

🔘 Справа Стерненка. Підозра буде точно, за вбивство. Яка точно стаття і частина, ще не визначились 🤦‍♂

🔘 Реформа прокуратури. Я підтримую реформу. Але…😕

🔘 Справа Каті Гандзюк. Важлива справа, але треба перевірити з іншої сторони, співпрацю зі спецслужбами і так далі.

🔘 Плівки Єрмака. Гео Лерос — позитивний образ, але давайте почекаємо, що зроблять правоохоронні органи.

Loading...

Ага, саме тому Венедіктова вносила відомості в ЄРДР щодо Гео Лероса, а не Єрмака. Для нас очевидно, що ні СБУ, ані ДБР не будуть розслідувати зміст плівок. Мусимо погодитись з Masi Nayyem: «Єдина мета справ в ДБР та СБУ — це змусити мовчати тих, в кого є весь обсяг відеоматеріалів».

Про справу Бахматюка, яку готуються зливати, пишемо окремо

Як то кажуть, перший пішов… Тільки два тижні тому ми писали про те, що генпрокурорка Ірина Венедіктова може почати злив низки серйозних справ топкорупції, аж ось вона взялася за це.

Учора очільниця Офісу генпрокурора виступила з вимогою до САП надати їй усі матеріали у справах агробарона Олега Бахматюка. І сталося це за кілька годин після того, як Бахматюк написав листа Венедіктовій про «переслідування з боку НАБУ і Ситника». Нічогенько так під дудочку заспівала.

Найімовірніше генпрокурорка захоче забрати справу у НАБУ і передати до СБУ, бо Іван Баканов нещодавно просив про це. Мало того, що це може звести нанівець мільярдні справи Бахматюка, передавати справу взагалі незаконно.

А в своєму сьогоднішньому інтерв’ю Венедіктова ще й заговорила про необхідність «поповнення бюджету». Натякнула, що з цим може допомогти й Бахматюк (він вже пропонував 8 млрд грн за закриття справ). Бюджет за його рахунок, звісно, має поповнитися, але не через компенсацію, а конфіскацію. Генпрокурорка про це чітко нічого не сказала…

Loading...

Центр Протидії Корупції

Loading...