Пристайко озвучив «план Зеленського» щодо Донбасу: чого чекати

Uncategorized

Україна планує відновити виплату пенсій жителям окупованого Донбасу і розширити список товарів, які можна перевозити з підконтрольної території.

Про це повідомив глава МЗС України Вадим Пристайко в інтерв’ю «Європейській правді». Дипломат зазначив, що це «план Зеленського» щодо відновлення зв’язків з українцями, які змушені жити в умовах окупації.

Загрузка...

«Ми відновимо виплату пенсій. Ми відновили оплату послуг, які ми надаємо, тобто нам з того боку платять за воду. Зараз ми готуємося замінити наказ про список товарів, які людям дозволено перевозити через контактну лінію, списком того, що заборонено перевозити.

Це обов’язково буде зроблено, але для цього потрібні певні кроки – бо зараз діє так звана блокада, введена рішенням РНБО, і змінити її має інше рішення РНБО», – розповів Пристайко.

Він зазначив, що так звана блокада буде знята, поки Україні не повернуть «націоналізовані» російськими найманцями підприємства.

«Але є блокада підприємств, а є, наприклад, товари щоденного споживання, для наших громадян…

Ну й інші елементи – міст у Станиці Луганській, обмін полоненими і т.д. – все це елементи «плану Зеленського», який зараз формується», – додав міністр.

Джерело

Loading...

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *