Дай Бог не мати «другої Італії!», – лікар-інфекціоніст про те що зараз відбувається в лікарнях

Uncategorized

Дай Бог не мати «другої Італії!», – львівський лікар-інфекціоніст про роботу медиків.

Пробував знайти час, щоб хоч частково відповідати на ваші питання і коментарі і зіштовхнувся з немалою кількістю негативу і бруду про недоліки і неготовність нашої лікарні до цієї пандемії. Хочу один раз дати відповідь і не повертатись до цього.

Загрузка...

Все, що ми робимо останніми тижнями – це тільки підготовка! Підготовка до найскладнішого періоду, часу важких випробувань і швидких рішень!

Лікарі, медсестри та молодший персонал зараз під найбільшим ризиком інфікування. Значна частина медичних сестер і санітарок — це переважно жінки 55 і старші. Разом з тим, коли хворіє один працівник-це збільшує навантаження на інших. Кожен з нас розуміє і усвідомлює більше, ніж будь хто інший, наскільки важливим є захист при наданні допомоги, догляді за хворим з інфекційною хворобою.

Отже надійний і постійний захист медпрацівників, які постійно знаходяться в зоні ризику, перебувають на першій лінії, безпосередньо контактують з хворими протягом періоду їх перебування у лікарні, є одним з пріоритетних завдань.

На сьогодні наш персоналі максимально захищений засобами індивідуального захисту, комплектація яких навіть перевищує вимоги наказу МОЗУ та рекомендації ВОЗУ. Але краще перестрахуватись, ніж недооцінити! Так є сьогодні, як буде завтра — залежить від сили розгортання пандемії в нашому регіоні, і тому ми щодня прикладаємо максимально зусиль і дякуємо кожному, хто допомагає нам поповнювати запаси цих засобів.

На жаль, негатив і критика, подана за неперевіреною інформацією про невідповідну якість, кількість наявних засобів індивідуального захисту не додає сил в ці нелегкі часи.

Я пропоную всім тим, кого цікавить питання правил протиепідемічної безпеки при роботі в інфекційних стаціонарах, просто прийти і запитати. А ми готові розповісти і пояснити. Можливо саме після діалогу з нами ви переконаєтесь що не все так, як вам виглядає зі сторони. Можливо у вас одразу виникне бажання стати пліч-о-пліч з нами і далі йти разом! Ми відкриті до діалогу і співпраці.

Хочу попросити всіх – краще допоможіть, підкажіть, запитайте, а не критикуйте одразу!

А ще, поділюсь трішки тим, чого найбільше хочемо ми, медики! А ми хочемо небагато, лише щоб все скоріше закінчилось і з найменшими людськими втратами. Хоча ми не задумуючись заходимо до всіх хворих чи підозрілих, бо це наше покликання, це наш обов’язок, однак нам всім дуже непросто щоразу це робити. І невідомо, хто скільки витримає психологічно, але однозначно – життя і здоров’я кожного з Вас для нас на першому місці, ми зробимо все можливе, щоб врятувати кожного.

А ви знаєте, з якими труднощами і неприємностями стикаються наші працівники, їхні рідні і родичі за місцем проживання? Від них і від їхніх рідних люди, сусіди, знайомі «шарахаються», не пускають в магазини, на роботу! Ну хіба так можна?

Ми щодня спілкуємся з усім персоналом, заспокоюємо їх, відповідаємо на їхні питання, допомагаємо один одному вирішити якісь побутові речі, просимо допомоги в інших. Переконуємо залишитись працювати, багато хто не один раз хотів звільнятись, в основному не через страх, а саме через ставлення до їхніх сімей, родин з боку інших! Є люди, які вже звільнились – хто в цей час займе їх місце?

Loading...

Але наразі ми працюємо, бо розуміємо, що маємо це робити, незважаючи ні на що! Працюємо, тому що розуміємо як ніхто інший, чим ризикують наші люди і наша країна.

І ми розраховуємо на подальшу вашу підтримку, розуміння і допомогу.

Я впевнений, що нам треба триматися разом, кожному робити те, що вміємо і можемо, підтримувати і допомагати один одному. Байдужість вбиває не менше, ніж вірус!

Беззаперечно дотримуватись карантинних заходів, більшість країни так роблять і мають позитивний ефект! В жодному разі не надіятись, що нас не зачепить – зачепить! Дай нам Бог не мати «другої Італії» !

Нація і країна буде здорова тоді, коли повернеться повага і довіра один до одного, до простого лікаря, вчителя, військового! Давайте одужаєм зараз разом, маємо унікальний шанс це зробити!

І маю до вас прохання – ПРОСТО ПІДТРИМАЙТЕ МЕДПРАЦІВНИКА ДОБРИМ СЛОВОМ!

Ігор Берник

Loading...