Нові симптоми коронавируса і список препаратів, якими лікують лікарі (ВІДЕО)

Uncategorized

Коронавірус в Україні набирає обертів. Тільки в Києві 27 березня число заражених коронавірусом COVID-19 зросло до 55 осіб. На ранок п’ятниці в Україні 218 офіційних випадків коронавірусної хвороби. З них 5 летальних і лише 4 людини на даний момент одужали.

За час з початку пандемії встигли з’явитися нові симптоми – а ось вакцини досі немає. Чим і як лікуватися при коронавірусі, дізнавався Главред.

Загрузка...

Коронавірус – нові симптоми
Ранній симптом коронавіруса – червоні очі, що сльозяться. Лікарі вже порадили носити окуляри, щоб захистити від уханьского коронавіруса.

Основні симптоми коронавіруса в Україні:

немає високої температури тіла: зазвичай все залишається в межах 37,1-38 градусів;
кашель (не дуже інтенсивний, мокрота мізерна) – рентген найчастіше фіксує пневмонію. Але симптоми інтоксикації не проявляються аж до розвитку дихальної недостатності;
сухість у ротоглотці, через це хочеться пити частіше, ніж зазвичай – на цей симптом найчастіше скаржаться українці;
різі в очах і кон’юнктивіт – приблизно у 15% хворих;
стан може різко погіршуватися на 5-8 день: знову зростає температура тіла і посилюються симптоми ураження дихальних шляхів;
лейкопенія, тромбоцитопенія, підвищення активності трансаміназ – приблизно у 30% госпіталізованих пацієнтів і 8% амбулаторних;
швидкого ефекту на проведену терапію немає.
У Британії вказали на ще один небезпечний симптом коронавіруса – це біль в животі. Раніше такий симптом був ковиду не притаманний.

Коронавірус – лікування
Поки вакцини немає – лікарі лікують тільки симптоми. Тим самим парацетамолом у тому числі. І радять підвищувати імунітет.

Loading...

Коронавірус і температура – коли пити парацетамол та ібупрофен
Доктор Комаровський вже пояснив, що жарознижуючі засоби парацетамол та ібупрофен при коронавірусі потрібно приймати не за графіком, а лише симптоматично – коли температура зашкалює.

«Жарознижуючі ліки використовуються тільки за прямим призначенням, тобто симптоматично. Є висока температура – даємо, болить щось – даємо, все нормально, помірна температура, стан не порушено – не даємо», – підкреслив лікар.

Коронавірус та імунітет – як підвищити імунітет навесні 2020
Сам коронавірус гине при температурі 38°С і вологості до 95%. Тому в житлових квартирах при температурі 22°С і вологості 40-50% вірус «зберігається» на поверхнях до п’яти днів. Щоб позбутися від нього швидше – треба протирати поверхні спиртовмісними антисептиками і частіше провітрювати приміщення.

Самому хворому похід до лазні або сауни від коронавіруса не допоможе: незважаючи на високу температуру в парильні, температура тіла все одно залишається нижче заповітних тридцяти восьми – 36,5-37°С. Але такі процедури корисні тим, хто ще не заразився – сауна або лазня допомагають підвищити імунітет.

Також у контексті боротьби з коронавірусом варто пити цинкоутримуючі вітаміни.

«Препарати цинку зараз досить популярні. Їх намагаються активно вводити багато в які протоколи. Наявність цинку забезпечує регуляторну нормалізацію внутрішньоклітинних процесів», – розповіла мікробіолог і вірусолог, кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник Інституту мікробіології і вірусології Надія Жолобак.

Loading...

Багато цинку міститься в неочищеному зерні, пивних дріжджах.

Також вона підкреслила, що вірус COVID-19 реально чутливий до глікопротеїну – інтерферону.

З інших вітамінів для того, щоб підняти імунітет швидко, важливі А, Е і С.

У цілому і коротко – для підвищення імунітету в умовах епідемії коронавіруса важливі:

дезінфекція рук (мити милом не менше 20 сек., протирати антисептиком);
приймати вітаміни, особливо з цинком, і цинк у продуктах (пшеничні висівки, соняшникове і гарбузове насіння, горіхи, яблука, апельсини, грейпфрути, картопля, помідори, буряк, часник, імбир, бобові та крупи, морепродукти та їжа тваринного походження: м’ясо, печінка, сир, яйця);
часте вологе прибирання і провітрювання приміщень;
не ігнорувати симптоми коронавіруса і звертатися до лікаря.
В цілому, італійський вчений Гвідо Сільвестрі підрахував, що після зараження коронавірусом у людини може виробитися імунітет лише через 6-12 місяців.
https://1plus1.video/tyzhden/tsn-za-20200126-shto-take-koronavirus-ta-chim-nebezpechnij-jogo-novij-tip-viyavlenij-u-kitayi-

Loading...