Ура! Сталося! Путін піймав облизня від України. І це ще не все…

Uncategorized

Ура! Зустріч лідерів «Нормандської четвірки» на межі зриву!

Цій радісній новині передував зрив підписання у Мінську членами ТКГ так званої «формули Штайнмайера» про надання Донбасу особливого статусу та проведення там місцевих виборів.

Загрузка...

Після того, як учора цей капітуляційний для України документ не був підписаний членами тристоронньої контактної групи, зустріч лідерів «Нормандської четвірки» втрачає будь-який сенс.

Адже «дорожня карта» щодо розв’язання конфлікту на Донбасі за лекалами Кремля не була підтримана членами української делегації ТКГ.

Натомість голова української делегації у ТКГ, Леонід Кучма оприлюднив свій, вже змінений на 180° і виправлений варіант умов, які б дозволили завершити підготовчий процес для зустрічі лідерів «Нормандської четвірки».

Про це я писав учора вночі, але можу повторити.

Отже Леонід Кучма наполягає на зміні почерговості «Комплексу заходів з виконання Мінських домовленостей».

Bодночас Кучма заявляє, що українська сторона не має принципових заперечень по суті так званої «формули Штайнмаєра» щодо місцевих виборів. Однак реалізація цієї формули можлива лише за умови виконання наступних пунктів:

1). Повне припинення вогню; забезпечення ефективного моніторингу СММ ОБСЄ на всій території України;

Loading...

2). Bиведення з території України збройних формувань іноземних військ і військової техніки;

3). Розведення сил та засобів вздовж всієї лінії зіткнення;

4). Забезпечення безпечної роботи Центральної Виборчої Комісії України, українських політичних партій, ЗМІ та іноземних спостерігачів;

5). Bстановлення контролю за непідконтрольною Україні ділянкою українсько-російського кордону та виконання інших пунктів, передбачених українським і міжнародним законодавством та Мінськими угодами.

Bідтак, не солоно сьорбнувши, обурена російська делегація ТКГ на чолі з радником російського президента Борисом Гризловим повернулася до Москви.

Тішить ще й те, що позицію України підтримали США. Мінський процес набуває нового забарвлення і змінює русло у правильному напрямку 😉

Bолодимир Путін понуро чухає свою лисину…

Rostyslav Demchuk

Редакція може не поділяти думки авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.

Будь-який передрук матеріалів з сайту може здійснюватись лише при наявності посилання на puer-press.org.ua, а також на сам матеріал!

Все буде Україна!

Loading...

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *