Молитва до святого Архангела Михаїла, яку дуже важливо прочитати — 19 вересня

Uncategorized

Михайлове чудо християни святкують 19 вересня 2019 року, яке називають чудом Архистратига Михаїла. В українському календарі це день, коли відбуваються справжні чудеса та загадкові пригоди, а вся сім’я збирається за спільною молитвою до Архангела Михаїла.

Молитва перша

Загрузка...

Великий Архистратиже Божий, Михаїле, переможцю демонів і бісів, перемагай і знищ всіх цих моїх ворогів – видимих і невидимих. Випроси у Господа Вседержителя Ласку: нехай Він спасе, зцілить і збереже мене від всілякої хвороби й недуги, від смepтоносної paни і від наглої смepті – сьогодні, і повсякчас, і на віки вічні.

Амінь.

Молитва друга

Святий Архангеле Михаїле, найславетніший князю й полководцю ангельських вoїнств! Прийди на допомогу людям, яким загpoжують сили темряви. Прийди, адже люди створені за образом Бога; відкуплені життям, смepтю і воскресінням Ісуса Христа, Його Сина; призначені бути храмом Святого Духа.

В тобі, святий Михаїле, Церква має свого Захисника й Покровителя. Ти ведеш спасенних до небесного щастя.

Проси Бога миру, щоб Він переміг владу сатани – сіяча неспокою і лицемірства, – і не дозволив йому тримати людей в pабстві та шкодити Церкві.

Нехай з твоєю допомогою Жінка, одягнена в сонце, Цариця Ангелів, розчaвить голову Антихристу й захистить своїх земних дітей від його підступів. Перший захиснику слави Всевишнього!

Занеси наші молитви до Бога і проси Його змилосердитись над нами. Зв’яжи сатану й кинь його в пeкельну безодню, щоб він більше не обманював народи.

Вчини так, щоб ми все своє земне життя і всю вічність звіщали гасло: «Хто ж як Бог!»

Амінь.

Loading...

Джерело

Нагадаємо, Михайлове чудо 19 вересня є важливим святом, у яке віруючі вшановують Архистратига Михаїла. В цей день існують особливі правила, яких треба дотримуватися

Яке сьогодні свято. 19 вересня християни відзначають велике свято, присвячене Чуду архангела Михаїла. У народі день отримав назву Михайлове чудо, Перша братчина, Михайлів день. Через строгі заборони та суворі покарання за їх порушення свято віруючі називають страшним.

Як свідчать церковні перекази, у IV столітті в цей день в місті Хонах (Колосах) у Фрігії після молитов паламаря Архипа Херотопського з’явився архістратиг Михаїл та запобіг спробі язичників затопити храм. Він ударив жезлом по горі та відкрив у ній широку розколину, куди кинулися води потоку і храм залишився недоторканним.

У християнстві архістратиг Михаїл є головним і одним із найшанованіших янголів, главою святого воїнства янголів та архангелів. Він охороняє ворота раю, а також супроводжує душі загиблих воїнів на Небо.

Михайлове чудо: традиції та прикмети, що заборонено робити сьогодні

Наші пращури 19 вересня закінчували всі роботи і уполі, і по господарству. Цьому також сприяли перші заморозки. У свято не можна було трудитися. Вірили, що клопоти не тільки не принесуть бажаного результату, так ще і викликають гнів архангела.

Заборонялося сваритися в цей день, проте миритися і забувати сварки. Тому день називали братанням або братчиною. Існувала навіть така традиція — напередодні свята створити незначну конфліктну ситуацію, щоб саме на Михайлове чудо її вирішити і потиснути руки.

Крім того, в церквах перед іконою з ликом янгола потрібно було просити прощення за гріхи. Також архангелу моляться про зцілення та захист від недругів і ворогів.

В народі за традицією на Михайлів день збиралися за спільним столом і готували ситні трапези. Також було прийнято пригощати малозабезпечених, давати милостиню.

На Михайлове чудо не можна мити голову, в іншому разі можна було «змити розум».

Також заборонялося сваритися та лихословити — вірили, що погані думки здатні матеріалізуватися, причому проти самого порушника.

Loading...

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *