Тігіпко говорив у квітні 2014 терористам в Луганську: «Пацани, все нормально, через місяць ми в Росії», я чув це на власні вуха, — журналіст Спірін

Uncategorized



Журналіст, ексзаступник головного редактора видання «The Бабель» Євген Спірін оприлюднив інформацію про те, що в 2014 році в Луганську Сергій Тігіпко агітував за Росію.

Загрузка...

Як передає Цензор.НЕТ, про це він написав у Фейсбуці.

Спірін зазначив: «У ніч на 9-те квітня 2014 року Тігіпко приїхав до Луганська і пішов у захоплений будинок СБУ.

Його супроводжували озброєні головорізи терориста-пісняра Олексія Мозгового. Натовп у СБУ, а це були місцеві люмпени упереміш з гастролерами з Ростовської області, розігрілася цицьками «Арсеналу» міцне.

Градус веселощів підвищувався, тому, поки Тігіпко йшов в оточенні людей з автоматами, йому ледь не розірвали піджак, юлюлюкали. Кричали і свистіли.

Але Мозковий провів його всередину будівлі. Тігіпко провів там дуже багато часу, про що він говорив, із ким (тоді всередині була «армія південного сходу», Валерій Болотов, Ципкалов і інші діячі першої хвилі, всі вони мертві), напевно ми не дізнаємося.

Коли стемніло і була вже ніч, Тігіпка також вивели з будівлі під охороною і повели в бік його автомобіля.

Ми з Костею Реуцьким стояли поруч, хтось смикнув Тігіпка за рукав. Я тремтячими руками дістав мильницю і включив відеозапис. Тоді вперше я побачив людей з калашами і навіть, здається, кулеметом. Я дуже боявся знімати, руки мокли, а мильницю я ховав.

Loading...

Тігіпко зупинився і сказав у натовп: «Пацани, все нормально, через місяць ми в Росії». Головорізи провели його в авто і він поїхав. Запис я залив на ютуб, там 88к переглядів, але так тремтить, що нічого не зрозуміло, а фрази його не чути. Коментатори написали, що це не доказ, а автор наркоман. Запис у першому коменті.

Але звук цих слів досі в моїх вухах. Через місяць мене вигнали з дому. Це все, що мені потрібно пам’ятати про Тігіпка».

Тігіпко говорив у квітні 2014 терористам в Луганську: Пацани, все нормально, через місяць ми в Росії, я чув це на власні вуха, - журналіст Спірін 01

У коментарях журналіст підтвердив, що особисто чув такі слова від Сергія Тігіпка

Тігіпко говорив у квітні 2014 терористам в Луганську: Пацани, все нормально, через місяць ми в Росії, я чув це на власні вуха, - журналіст Спірін 02

Також Спірін опублікував відеозапис.

Зазначимо, що в інтерв’ю виданню Ліга 25 квітня 2014 року Тігіпко заперечив зв’язок із терористами.

Відповідаючи на запитання «В соцмережах обговорюють, що на зустрічі в Луганську під час спілкування «оффрекордс» ви нібито заявили таке: «Тримайтеся, мужики, через два місяці будемо в Росії». — Тігіпко заявив: «Це брехня. Ніколи жодного кроку я не зроблю, який би вів до сепаратизму, до того, щоб хоча б один квадратний метр передати Росії».

— Як ви вважаєте, російські диверсанти є на Донбасі?

— Думаю так. Не можу сказати, що впевнений. Але все свідчить про те, що там є вплив Москви. Спецслужби мають виловлювати диверсантів і показувати по телевізору для того, щоб люди розуміли, що йде провокація. Росія причетна до дестабілізації на південному сході. Чиїми руками вона це робить — спецслужб чи тих людей, які виїхали з України — не настільки важливо. Але без російського початку ця явно добре організована дестабілізація на південному сході не спрацювала б.

Loading...