Блокування каналів! Українці придумали, як обійти заборону

Uncategorized

Нагадаємо, що в січні 2020 року понад 20 телеканалів перекодували. Тепер дивитися їх українці зможуть лише за допомогою тарифних планів у провайдерів або ж при покупці спеціальних тюнерів.

Перекодувати телеканали збиралися ще 20 січня. Однак в результаті компанії прийняли рішення відкласти процес на кілька днів. Причина була в неготовності глядачів, хоча відповідні оповіщення з’являлися на екранах вже довгий час. Тим не менш, перекодування сталася, але не всі поспішають підключати тарифи у провайдерів.

Загрузка...

Варто відзначити, що таких провайдерів в Україні всього кілька: Viasat і Xtra TV. Підкреслюється, що після блокування вільного доступу рейтингових телеканалів у цих компаній почався справжній «урожайний період». Каже це про те, що підключатися стало більше клієнтів, ніж було раніше, але не все так однозначно.

Представники Viasat відзначили, що найбільше клієнтів стали підключати тарифи тоді, коли вже минув певний час після кодування. При цьому фахівці відзначили, що частина глядачів все ще думає, як переглядати потрібний контент.

Прокоментував ситуацію і керівник департаменту прикладних досліджень StarLightMedia Орест Білоскурський. За його словами, все-таки більше людей віддають перевагу ефірному цифровому телебаченню. Варто зазначити, що для такого перегляду найчастіше потрібна просто придбати спеціальний тюнер. Спеціаліст же підкреслив, що поки що підключився до тарифів провайдерів тільки 1 відсоток домогосподарств в країні.

Причина того, що більшість людей вибирають саме цифрове ефірне телебачення, проста — при такому розкладі не потрібно платити абонентської плати.

Правда, експерти відзначають, що для хорошого сигналу потрібно відмінне обладнання, а це значить, що установка цифрового ефірного телебачення обійдеться стільки ж, скільки і тарифний план на тривалий термін.

Варто відзначити, що раніше медіа-холдинги коментували ситуацію. За їх словами, перехід на платне телебачення необхідний і для кращого захисту авторського права, і для можливості робити для глядачів якісніший контент.

З цього випливає, що переважна більшість українців вирішила просто відмовитися від платних каналів, та переглядає лише ефірні цифрові канали без абонплати.

Джерело

Loading...