Тепер мені стало ясно, чому Майк прогарчав російському журналісту «Забирайтеся з України»

Uncategorized

Каміла Евалд, прийомна мама Майка Тайсона. Але її справжнє прізвище Іващук та родом вона з Тернополя.

Тепер мені стало ясно, чому Майк прогарчав в обличчя російському журналісту в 2014: «Get out of Ukraine!» (Забирайтеся з України), адже жінка, яка замінила йому матір і завжди підтримувала і в житті і в спорті — українка.

Загрузка...

«Як жінка з Тернопільщини стала другою мамою для легендарного боксера Майка Тайсона: зворушлива історія

Жінка була донькою емігрантів із Галичини – Гната і Насті Єващук, які пізніше змінили прізвище на Евалд. Сім’я мешкала в містечку Кетскіл за 160 кілометрів від Нью-Йорка. Після Другої світової війни Камілла познайомилася зі знаним у Нью-Йорку тренером – італійцем Касом Д’Амато. Коли Кас переїхав до Камілли, відкрив на горищі поліцейського відділку тренажерний зал, а найздібніших учнів поселяв просто в її домі.

Одного дня до тренера Каса Д’Амато привели 13-річного хлопця, який навчався у школі для неповнолітніх злочинців і за бійки часто відсиджувався у карцері. Це був Майк Тайсон. Його поставили у спаринг і після трьох раундів Кас зупинив бій, пише «24 канал».

«Якщо будеш мене слухатись, зроблю тебе наймолодшим чемпіоном у суперважкій категорії», – сказав він Майку. А Каміллі ввечері повідомив – «На цього хлопця я чекав усе життя».

Якщо Кас муштрував хлопців у залі, то Камілла тримала дисципліну вдома. За кожним були закріплені обов’язки. Наприклад, Майк виносив сміття. До такого режиму не звик, тож за перший рік тричі тікав із дому. Коли йому виповнилося 15 років, Кас та Каміла вирішили всиновити його. Батько Майка давно покинув сім’ю, а мама не дуже переймалася сином, тож була не проти.

Каміла навчала підлітків манерам за столом, показувала, як готувати їсти, прати речі, іноді навіть вчила писати й читати. Камілла огортала хлопців любов’ю і турботою – пекла для тих торти, вислуховувала їхні переживання, а Майку допомогла змайструвати клітки для голубів, адже хлопець весь вільний час проводив із птахами. Коли рідна мама Майка померла, хлопчина запитав, чи тепер Камілла буде його мамою і чи може він її так називати. Вона відповіла “Так, Майку”. І з того часу стала його мамою…»

Artur Sargon

Дмитрий Чекалкин

Loading...
Loading...