Тепер все зміниться! Прописки більше не буде! Українцям роз’яснили суть нововведення!

Uncategorized

В Україні планують відмовитися від принципу класичної «прописки»

В Україні відмовляться від класичних «прописок» і введуть декларативну реєстрацію місця проживання. Проект розробляється під керівництвом Михайла Федорова в Міністерстві цифрової трансформації на основі досвіду Нідерландів.

Загрузка...

Як повідомляє міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет, принцип класичної «прописки», згідно з якою громадяни обов’язково повинні були реєструватися в органах влади регіону, в якому проживають, уряд хоче найближчим часом замінити так званим декларативним принципом реєстрації.

Також Дубілет розповів, що в основу реформи покладено досвід Нідерландів, коли люди декларативно повідомляють владу, що проживають за певною адресою. Про це він заявив в ефірі радіо «UA: Суспільне мовлення».

«Люди декларативно кажуть, що я проживаю за цією адресою, йде повідомлення власнику цих об’єктів і він повинен підтвердити. Це все можна зробити дистанційно, в кілька «кліків» і я дуже сподіваюся, що найближчим часом це буде зроблено», — сказав Дмитро Дубілет.

Нагадаємо, що прописка (реєстрація місця проживання) на сьогодні в Україні обов’язкова. Доросла людина може зареєструвати місце проживання, звернувшись в органи місцевого самоврядування, Центр надання адміністративних послуг або до виконавчих органів сільської місцевості.

Loading...

Джерело

Loading...