Медведчук був аґентом КДБ і мав прізвисько «Соколовський». 10 фактів із життя кума Путіна про які мало хто знає

Uncategorized

10 фактів із життя кума Володимира Путіна, депутата Верховної Ради від ОПЗЖ Віктора Медведчука

1.У 1974 році проти студента юридичного факультету Київського держуніверситету Віктора Медведчука і двох його товаришів по «добровольчій народній дружині» порушили кримінальну справу за статтею 102 Кримінального кодексу УРСР — за нанесення тілесних ушкоджень неповнолітньому. Пізніше справу було закрито за відсутністю складу злочину.

Загрузка...

2. Віктор Медведчук був адвокатом відомих українських правозахисників — Юрія Литвина та Василя Стуса. Як свідчить один з очевидців процесу над Стусом — Євген Сверстюк, Віктор Володимирович зробив усе, щоби посадити за ґрати Стуса. Медведчук відкидає ці звинувачення.

3. На початку 90-их входив до так званої «чудової сімки», яка займалася бізнесом: Григорій та Ігор Суркіси, Валентин Згурський, Юрій Лях, Богдан Губський і Юрій Карпенко.

4. У 1998 році очолив СДПУ(о). У липні 2007-го після програшу партії на парламентських виборах, залишив посаду голови партії.

5. У лютому 2000 року був одним із ініціаторів проведення в парламенті так званої «оксамитової революції». Після неї Медведчукові дісталося крісло першого віце-спікера.

6. В опублікованих розшифровках Миколи Мельниченка тодішній голова СБУ Леонід Деркач у розмові з Леонідом Кучмою, датованій 29-м травня 2000 року, висловлює припущення, що Медведчук — це не справжнє прізвище Віктора Володимировича. За його словами, справжнє прізвище Медведчука – Швендрах чи Фендрах. Медведчук це спростовує.

7. У травні 2008 року президент Ющенко заявив, що Віктор Медведчук разом із командою Юлії Тимошенко підготували проект нової Конституції.

8. Агент КДБ. В опублікованих записах колишнього майора держбезпеки Миколи Мельниченка тодішній голова СБУ Леонід Деркач стверджував: Медведчук тривалий час був аґентом КДБ і мав прізвисько «Соколовський». Сам Віктор Володимирович це спростовує.

Loading...

9. У лютому 2006-го міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що Віктор Медведчук фігурує в кримінальних справах, зокрема про незаконну приватизацію. Утім, до кримінальної відповідальності він так і не був притягнутий. Не притягнутий він був і тоді, коли Луценко став Генеральним прокурором.

10. 20 травня 2004-го у Віктора Медведчука й телеведучої Оксани Марченко народилася донька Дарина. Її хрестили нинішній президент РФ Володимир Путін і Світлана Медведєва — дружина російського прем’єра Дмитра Медведєва.

Джерело

Редакція може не поділяти думки авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.

Будь-який передрук матеріалів з сайту може здійснюватись лише при наявності посилання на puer-press.org.ua, а також на сам матеріал!

Все буде Україна!

Loading...