Цього чекали мільйони! Українська студентка розробила унікальний метод ранньої діагностики раку!

Uncategorized

Учениця Малої академії наук України Ольга Харасахал розробила новий метод виявлення метастаз на ранніх стадіях онкозахворювань, за що отримала перемогу на одному з найбільших світових конкурсів наукових проєктів Mostratec-2019.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки.

Загрузка...

Зазначається, що Ольга Харасахал отримала золоту медаль і особливу відзнаку світової спільноти «Вільна наука» за розробку нового методу виявлення метастаз меланоми на ранніх стадіях за аналізом крові.

Проєкт уже працює в онкодиспансері в Маріуполі, звідки дівчина родом.

«Я присвятила свою наукову роботу меланомі – раку шкіри. Маріуполь – приморське місто, у нас багато людей відпочивають на пляжі та не знають міри в цьому. Сонячний опік, який людина отримала у 13 років, може бути причиною меланоми в 60», – розповіла Ольга в інтерв’ю виданню «Освіторія».

Конструкція апарату і принцип його роботи не нові. Але метод діагностики, який запропонувала Ольга, принципово відрізняється від попередніх тим, що дає можливість за аналізом крові виявити початок процесу утворення метастазів при меланомі і спрогнозувати розвиток хвороби.

Loading...

Окрім дослідження проблем раку, Ольга працює волонтеркою в госпіталі, з 14 років допомагала воїнам АТО в Маріуполі, була переможницею світового конкурсу INTEL ISEF.

Джерело

Loading...