Збудуємо «Єрусалим»! Зеленський анонсував зміни в Умані

Uncategorized

Президент України Володимир Зеленський заявив, що у 2020 році розпочнуть будівництво двох меморіальних комплексів: “Бабин Яр” у Києві та “Маленький Єрусалим” в Умані. Про ці проєкти глава держави розповів в інтерв’ю The Times of Israel.

На питання журналіста, як в Україні вшановують пам’ять жертв Голокосту, Зеленський зокрема відповів, що цьогоріч розпочнеться зведення меморіалу у Бабиному Яру та в Умані:

Загрузка...

“У нас є проєкт в Умані, куди, як ви знаєте, багато євреїв з усього світу приїжджають, щоб вшанувати пам’ять відомих євреїв. У цьому місті ми починаємо будувати “Маленький Єрусалим”, – зазначив президент.

За його словами, в Умані побудують історичний музей, величезний парк, а також реконструюють синагогу. “Ми хочемо зробити маленьке автентичне місто. Тому назва “Маленький Єрусалим” має свою ідею”, – сказав Зеленський.

Щодо меморіалу в Бабиному Яру, то глава держави називає цей проєкт масштабним. Там теж з’явиться історичний музей, у якому розповідатимуть про історію страчених 150 тисяч євреїв. До того ж, у меморіалі відведуть окреме місце для вшанування пам’яті 2 500 українців, яких ізраїльський Національний інститут пам’яті жертв Голокосту “Яд Вашем” визнав праведниками народів світу.

“Багато з них вже не з нами, декотрі ще живі. Вони рятували євреїв, переховували їх, допомагали втекти. Ми обов’язково знайдемо місце для вшанування і їхнього подвигу”, – запевнив Зеленський.

Нагадаємо, нещодавно ізраїльске МЗС виступило із заявою, у якій вказувалося, що “особи, відповідальні за вбивство євреїв під час Голокосту та погромів, а також антисемітські ідеологи українського національного руху останнім часом стали предметом публічного вшанування в Україні”.

На це бурхливо відреагували в українському міністерстві. Дипломати вкотре наголосили, що Україна засуджує будь-які форми нетерпимості та антисемітизму, а органи влади на всіх рівнях докладають зусиль для боротьби з їх проявами. Це, до слова, було визнано впливовими міжнародними та неурядовими організаціями, а також міністерством у справах діаспори Ізраїлю.

Джерело

Loading...
Loading...

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *